Is Volvo IPS een must?

Stelt u zich eens voor; u vaart met het gezin door de eilanden van Cannes heen. Het uitzicht is zo mooi u besluit een borrel te doen. Met 1 druk op de knop gaat de DPS (Dynamic Position System) aan. Het schip verplaats zich geen meter meer, er is als het ware een virtueel anker geplaatst. U geniet van uw wijn zonder het gedoe van een anker.

Het IPS Systeem
IPS maakt varen toegankelijkere, het systeem is onwijs simpel aan te sturen en reageert snel, wij zeggen altijd; “het is 15 jaar vaarervaring in 15minuten”. IPS staat niet alleen bekend om perfect manoeuvreren, maar ook om de indrukwekkende eigenschappen namelijk;
• 40% Langere actie radius
• 20% Hogere top speed
• 30% Brandstof besparing
• 30% Minder uitstoot
• 50% Minder geluid
Deze besparing komt voornamelijk omdat IPS is uitgevoerd met trekschroeven dit voorkomt; uitlaat bubbels(zorgt voor trillingen), Cavitatie, Turbulent water.
Hoe werkt het IPS Systeem?
Volvo IPS is alleen leverbaar met minimaal 2x Volvo Penta Motoren. Dit moet omdat het anders niet kan functioneren. IPS is uitgevoerd met pods die 30 graden kunnen draaien. Hiermee bereiken ze bij elkaar een straal van 120 graden zodat de boot elke beweging kan maken.