Van Lent 52'

Ze stamt uit de tijd dat boten nog “van buiten naar binnen werden gebouwd”. Hiermee bedoel ik dat het profiel en het exterieur dominant waren in het ontwerp. Tegenwoordig sneuvelt schoonheid vaak ten bate van gewenste volume benedendeks.

Lady Holland draagt bovendien het prestigieuze Feadship label. Ze is gebouwd bij de befaamde Van Lent scheepswerf op De Kaag. Deze link verwijst je naar haar pagina in de Feadship Heritage Fleet.

Ze is de afgelopen jaren, na grondig onderhoud op een werf in Friesland, naar Italië gevaren en kan aldaar worden bezichtigd.

Naast fervent watersporter is haar eigenaar liefhebber van vooroorlogse automobielen en waardeert “patina” zeer. Patina wil zeggen dat júist oudheid en originaliteit als verfraaiing gelden ten opzichte van hetzelfde in een “als nieuwe” conditie. Bereid u zich voor op een zeer origineel schip, van binnen en buiten.

Er is regelmatig onderhoud gepleegd. In 2008 zijn de dekken in Nederland vernieuwd. Het blanke lakwerk dient geheel te worden gedaan (kaalhalen en opbouwen). Interieur zal van een nieuwe stoffering moeten worden voorzien. De gespannen, geperforeerde plafonds zijn, geheel als origineel, enige tijd geleden vervangen. Ongetwijfeld is er nog meer werk aan de winkel. Om u meer inzicht te verschaffen is een recente expertise op verzoek in te zien.

Lady Holland is prachtig in haar originaliteit maar niet voor iedereen, gelukkig maar.

Belt of mailt u ons voor meer informatie.

Neem contact met ons op

POA

Algemene Specificaties

Techniek

Accommodatie